Galliano John

Galliano John

Britse ontwerper (Gibraltar 1960).

Een van de orgineelste ontwerpers onder de jeugdige britse talenten, maar hij maakt kleding die niet altijd makkelijk te dragen is.
Na zijn opleiding aan de St. Martin’s School, waar hij in 1984 afstudeert, is zijn eerste show in maart 1985 een groot succes.
John Galliano tekent reeds tijdens zijn schooljaren trendcollecties voor Fashion Forecast. Zijn creaties zijn te vinden in de avant-garde boetieken Brown en Joseph in London.
In 1987 wordt hij uitgeroepen tot British Designer of the Year en hij ontvangt tweemaal de Cristobal Balenciaga prijs in Spanje (1987 en 1989)

Galliera

Modemuseum in Parijs.

Dit oude gebouw herbergt een aanzienlijke collectie oude kleding en hoeden, die eigenlijk thuishoren in het Museé du Costume, maar daar was er geen plaats meer voor.
In Galiera worden regelmatig tentoonstellingen gehouden, die gewijd zijn aan één of ander aspect van de mode: Oude kant, waaiers, hoeden uit 1920, enzovoort.

Galitzine Irene

Italiaanse ontwerpster.

Een heuse princes.
Haar familie vlucht tijdens de revolutie naar Rome.
Hier studeert ze en werkt ze drie jaar in het couturehuis van de zusters Fontana.
In 1959 opent ze een eigen huis in Rome.
In 1960 vindt ze de luxueuze en gerafineerde ‘palazzo piama’s’ uit, uitgevoerd in zijde en met wijde pijpen – een idee dat haar een internationale reputatie bezorgt.
Is ook bekend om haar parfums en schoonheidsproducten.

http://yourfashionavenue.nl/blog/fashion-trends/

Galitzine Irene

 

GAP

Dit maandelijks vakblad is tot stand gekomen in 1969 dankzij de samenwerking tussen Ginette Sainderichin, die gedurende meer dan tien jaar hoofdredactrice is geweest, en de redactie van het weekblad Ellie.
Nadien werden ook de redacties van verschilende andere Franse en buitenlandse bladen erbij betrokken.
Het doel van het blad was de detaillisten te helpen bij hun aankopen door voor hen de modetendensen te selecteren.
Hoofdredactrice Sainderichin was berucht om haar intelligente maar nietontziende artikelen, waarin ze niet aarzelde om het kortzichtige Franse chauvinisme te hekelen.
Ze verliet GAP om het nieuwe team van Boussac-creation te leiden.
Fabienne Azire en directeur René Tezé nemen nu haar plaats in op de eerste pagina.
Er is ook een Italiaanse GAP (hoofdredactrice Annalisa Colussi), die de laatste jaren de Franse moeder-GAP naar de troon steekt.

Leave a Reply